Oktober 2017

Update 05-10-2017

De eerste drie ronden zijn alweer gespeeld bij schaakvereniging de Pionier.

De tweede ronde speelde Arnold tegen Jessica, na eigenwijs een bepaalde opening uit te testen, kon Arnold redelijk gemakkelijk winnen. Lukas behaalde winst tegen Dale. En Theo behaalde een snelle overwinning tegen Kees. Donderdag 5 oktober speelde we de derde ronde. Jessica speelde tegen Theo. Theo had het moeilijk met een doorgeschoven pion en na een stuk achter en promotie, won Jessica. Daniël, een voormalig lid, kwam vanavond even langs, voornamelijk in het buitenland te vinden, dus helaas geen lid meer. Jouke stond oneven en heeft een korte partij tegen Daniël gespeeld, waarin hij in het eindspel verloor. Lukas en Arnold speelde tegen elkaar, er werd lange tijd geen stuk geslagen en uiteindelijk is de partij in remise geëindigd. Gerco mocht vanavond tegen Kees spelen, met een schuin oog meegekeken leek de stelling van Gerco beter en hij heeft de partij uiteindelijk ook gewonnen.

We zijn nog op zoek naar nieuwe leden, dus lijkt het u leuk om ook een keertje te komen schaken? Meldt u dan aan bij Theo Laan (e-mail t.m.laan@laanbouwkostenadvies.nl) om verzekerd te zijn van een tegenstander! Of neem een partner mee! We spelen elke donderdag vanaf 20.00 in Het Nieuwe Bonte Paard.

Stand na drie ronde:

1 Lukas Boots
2 Jessica Stratmann
3 Arnold Velthuis
4 Gerco Stapel
5 Dale Neyzing
6 Theo Laan
7 Jouke van Groningen
8 Kees Haakman

 

Update 12-10-2017

Uitslagen: ronde 04 12-10-2017

 

Update 19-10-2017

Vanavond de vijfde ronde van de interne competitie, van schaakvereniging de Pioneer.  Onze club was compleet met vier borden waarop gespeeld werd, deze avond. Helaas zijn er niet zoveel leden meer en daarom nodigen we u ook graag uit om ook eens te komen spelen. Ook een beginnende schaker kan zeker bij ons terecht. U kunt zich hiervoor opgeven bij Theo Laan (e-mail t.m.laan@laanbouwkostenadvies.nl), zodat u verzekerd bent van een tegenstander. We spelen elke donderdagavond in Het Nieuwe Bonte Paard om 20.00 uur.

Arnold mocht voor de derde keer tegen Lukas spelen, met nog een paar minuten op de klok voor Arnold en een aanval op de koning, ging de winst naar Lukas. Dale en Theo kwamen remise overeen, nadat beide nog een paar pionnen hadden en ieder een loper. Jouke speelde een mooie partij tegen Kees, waarin nadat het eeuwig schaak leek te worden, Kees toch wist te winnen. Gerco pakte de winst tegen Jessica, na een gemiste ongedekte loper en vervolgens twee stukken achterstand.

Misschien tot donderdag!

Stand na ronde 5:

1. Lukas Boots
2. Gerco Stapel
3. Arnold Velthuis
4. Jessica Stratmann
5. Theo Laan
6. Dale Neyzing
7. Jouke van Groningen
8. Kees Haakman

 

Update 26-10-2017

Uitslagen: ronde 06 26-10-2017